Home

7+1 Ontmoetingen 7+1 Toppers 7+1 Tegels en Screensavers Geloof ligt op straat Hemels Gelag Bestellen

  >>  De cursus       >>  Inhoud van de cursus       >>  Cursusmaterialen


  7+1 Toppers

De inhoud van de cursus

In 7+1 Toppers komen dezelfde onderwerpen aan de orde als in de 7+1 Ontmoetingen. Klik hier voor een beschrijving daarvan.

De werkvormen

Het bijzondere van de 7+1 Toppers zit vooral in het gebruikte materiaal en de werkvormen. Bij 7+1 Toppers worden geen inleidingen gehouden. Er wordt gewerkt met een veelvoud aan interactieve, verrassende werkvormen. De werkvormen passen één voor één bij de thema’s die aan de orde komen. Alleen al daarom zijn ze heel gevarieerd. Maar ook wordt rekening gehouden met de verschillende mogelijkheden van de deelnemende jongeren. Die kunnen immers heel verschillend zijn. De één leert het meest door te praten, de ander wil juist dingen doen. De één luistert het liefst naar een verhaal, een ander wil zo'n verhaal zelf graag beleven. In de praktijk blijken de werkvormen uitdagend en verdiepend te werken. Een greep daaruit: Abraham gaat

·         Jongeren volgen Abraham er Sara in een soort Ganzenbordspel weergave, waarin ze heel het leven kunnen terugvinden.

·         Jongeren kijken naar scheppingsverhalen uit de Bijbel tegen de achtergrond van Boomerang Freecards uit cafés en bioscopen. Zo geeft God zijn wereld in handen van mensen.

·         Jongeren verwerken al schilderend verhalen van Jezus in een ets van Rembrandt.

·         Jongeren volgen staties rondom de kruisiging en de opstanding van Jezus, om zo uit te komen bij het thema van de verzoening.

·         Jongeren gaan al pantomimend op zoek naar een houding tegenover God, en proberen te bidden met levensparels.

·         Jongeren kruipen in de huid van Mozes bij zijn ervaring van een brandende struik die niet verteert.

·         Jongeren kruipen in de huid van mensen die verantwoordelijkheid dragen in onze 21-e eeuw. Wat doe jij dan?

·         Jongeren schrijven hun eigen brief vanuit de toekomst. Met welk visioen, welke verwachting leven wij? En sterven wij?

Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een stilte moment.

Ook stilte is ruimte voor ontmoeting.

Met jezelf. Met God.

Jongeren maken er dankbaar gebruik van.

Pauline Weseman bezocht een cursusbijeenkomst in De Bilt en schrijft daar over in Trouw op 6 november 2007.

 

 

 

apenstaat

 

                       Home  l  7+1 Ontmoetingen  l  7+1 Toppers  l   7+1 Tegels & Screensavers  l  Geloof ligt op straat  l   Hemels Gelag  l  Contact  l  Bestellen