Home

7+1 Ontmoetingen 7+1 Toppers 7+1 Tegels en Screensavers Geloof ligt op straat Hemels Gelag Bestellen

  >>  De cursus       >>  Inhoud van de cursus       >>  Cursusmaterialen


  7+1 Toppers van Geloven

7+1 bijzondere bijeenkomsten

Gezellig samen eten met een groep leeftijdsgenoten. Daarmee beginnen de zeven gewone bijeenkomsten in de serie 7+1 Toppers van Geloven. Maar ook daarna blijft het gezellig. Samen wordt elke keer kennis gemaakt met één van de hoofdthema's van het christelijk geloof. Dat gebeurt steeds op een andere manier. Met een aaneenschakeling van verrassende werkvormen. Ook als jongeren onder elkaar kun je ze zo met elkaar doen. Je raakt als vanzelf als maar dieper in de thema's. Zodat je aan het eind van elke bijeenkomst veel informatie hebt opgepikt. Met films, foto's, kranten, Boomerang Freecards, kunstwerken, en vooral met verhalen. Verteld, uitgebeeld, gespeeld of geschilderd. Soms in grote groepsgesprekken, soms in kleine groepjes, soms met een bijzondere gast. Soms met een brief die je schrijft voor jezelf, of voor een ander, voor nu of voor later. Ieder komt aan zijn trekken. Maar wel zo dat je alle gelegenheid krijgt er iets voor jezelf uit te halen. De zeven gewone bijeenkomsten duren drie uur. De serie van zeven wordt onderbroken door een bijzondere bijeenkomst. De 7+1 -e bijeenkomst dus. Die duurt vijf uur,  inclusief een maaltijd ergens halverwege, en wordt gehouden op een hele dag, of op een middag en een avond.

Jongeren van 16 tot 30 jaar

7+1 Toppers van geloven is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van zestien tot dertig  jaar. De leefstijl van zestien en dertig jarigen ligt natuurlijk vaak al ver uit elkaar. Als het even kan is het daarom beter twee parallelle series bijeenkomsten te organiseren, waarbij de leeftijdsgroepen wat gesplitst zijn.

Interesse voor de cursus is er in ieder geval wel. Geloven is voor jongeren belangrijk, ook al praat je er niet elke dag over. In het christelijk geloof komen alle belangrijke levensvragen aan de orde.

Als jongere wil je daar wel eens wat meer van weten, of alles een keer op een rij hebben. Het aardige van de cursus is dat er zowel jongeren aan mee kunnen doen die nog nooit kennis hebben gemaakt met het christelijk geloof. Voor hen is het een eerste kennismaking. Om te zien wat ze ermee kunnen voor zich zelf. Maar ook jongeren die met geloof zijn opgevoed kunnen veel in deze cursus vinden. Voor hen is het een buitenkans om nog één keer van voren af aan te beginnen. Zodat ze tot eigen keuzes daarin kunt maken. Juist het samen optrekken met leeftijdsgenoten helpt daarbij. Maakt niet uit of ze wel of niet wat met geloven hebben. Je leert tijdens de cursus veel van elkaar.

scateboard

Ontmoetingen

Uiteindelijk gaat het ook tijdens de jongerencursus om ontmoetingen. Ontmoetingen met elkaar. Ontmoetingen met de hoofdthema's van het christelijk geloof. En om ruimte voor ontmoeting met God. Er is aan het eind van elke bijeenkomst ruim aandacht voor stilte. Je krijgt er kans voor jezelf na te gaan wat er allemaal is gebeurd tijdens de bijeenkomst. En voor wie dat wil, er een kaarsje bij aan te steken. En dat wat je bezig houdt neer te leggen voor God.

Nieuws: langs honderd cursus plaatsen

           Home  l  7+1 Ontmoetingen  l  7+1 Toppers  l   7+1 Tegels & Screensavers  l  Geloof ligt op straat  l   Hemels Gelag  l  Contact  l  Bestellen