Home

7+1 Ontmoetingen 7+1 Toppers 7+1 Tegels en Screensavers Geloof ligt op straat Hemels Gelag Bestellen


  Nieuws
 

Cursusplaatsen

Een rondgang langs internet levert al gauw per provincie een rijtje plaatselijke kerken op waar wordt gewerkt met de 7+1 Basiscursus Geloven. In januari 2012 was dat het geval in de provincie Groningen: Delfzijl, Groningen-Centrum-Nieuwe Kerk, Groningen Immanuelkerk, Uithuizen. In Friesland: Echtenerbrug - Oosterzee Leeuwarden, Leeuwarden-Cammingaburen, Heerenveen In  Drenthe: Emmen, Gasselternijveen, Zuidwolde. In Flevoland: Emmeloord. In Overijssel: Deventer Colmschate Enschede - Toppers, Enschede Helmerhoek, Hengelo, KampenLemelerveld, Zwolle. In Gelderland: Aalten, Neede - Berkelland, Ruurlo-Barchem, Ugchelen, Vaassen Wezep. In Utrecht: Breukelen, Mijdrecht, Utrecht Markuskerk, Utrecht Tuindorpkerk, Vleuten. In Noord-Holland: Amstelveen, Broek op Langedijk, Hillegom, Lisse,  Purmerend, Zuid Scharwoude. In Zuid-Holland: Alphen aan de Rijn, Benthuizen, Bolnes Den Haag, Hazerswoude, Naaldwijk, Sliedrecht, Ter Aar, Ter Heijde aan Zee, Ypenburg,  Zwijndrecht. In Zeeland: Bruinisse, Hulst-Kloosterzande-Oosthoek, Zierikzee. In Noord-Brabant: Deurne, Oosterhout, Tilburg.

Zo'n rondgang langs internet is natuurlijk nooit compleet. Lang niet alle cursussen worden er zichtbaar. Een eerdere rondgang liet plaatselijke kerken zien in Groningen: Leek-Oldebert, Veendam, Wildervank. In Friesland: Leeuwarden, Woudsend. In  Drenthe: Assen. In Flevoland: Almere Dronten. In Overijssel:  Colmschate,   Enschede, Enschede, Geesteren, Hardenberg Heerse, Hengelo, Kampen, Losser  Oldenzaal, Zwolle. In Gelderland: Arnhem, Barneveld,  Borculo, Bunnik, Dieren, Halle, Ugchelen. In Utrecht:  Leusden, Vleuten, Utrecht. In Noord-Holland: Broek op Langedijk, Hillegom, Schoorl, Winkel. In Zuid-Holland: Berkel en Rodenrijs, Giessenburg, Haastrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hazerswoude, Leiden, Maassluis, Naaldwijk, Pijnacker en Delfgouw, Rhoon, Rotterdam, Voorburg. In Zeeland:  Hulst, Kloosterzande, Middelharnis, Oost Kapelle. In Noord-Brabant: Cuyk, Haps, Vuren.

Een rondgang in een vorig seizoen liet nog weer andere kerken zien: In Friesland: Bakkeveen, Haskerhorne-Oudehaske-Vegelinsoord, Joure. In Drenthe: Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Sleen. In Overijssel: Ommen. In Gelderland: Aalten/Bredevoort, Gendt - Doornenburg, Lichtenvoorde, Schaarsbergen, Vaassen. In Noord-Holland:  Alkmaar De Blije Mare, Amstelveen, Amsterdam, Bijlmermeer, Halfweg, Hilversum, Purmerend, Texel, Weesp, Driemond, Wormer, IJmuiden, Zaanstad en Zwanenburg. In Zuid-Holland: Alphen, Barendrecht, Den Haag, Hoogvliet, Schagen, Schiedam, Sliedrecht, Ter Aar, Waddinxveen, Ypenburg, In Zeeland: Breunisse, Kappelle - Biezelinge. In Noord-Brabant: Breda, Vijfhuizen, Waalwijk, centrum. In Limburg Brunssum .

Een vervolg op de cursus

Dirk de Jong schrijft als deelnemer over zijn ervaringen in Purmerend, in 2011/2012: "Ik vind het jammer dat de cursus is afgelopen, dat ik mijn nieuwe vrienden in deze setting gedag heb moeten zeggen. Maar ik ga wel met een kist vol juweeltjes naar huis." Het is een noodkreet die ook vanuit andere plaatsen werd gehoord. Daarom is er het vervolg gekomen met Tegels en Screensavers. Daar kan zelfs twee seizoenen mee worden gewerkt. In Hengelo vertelde een vrouw, aan het begin van haar tweede seizoen ermee (Tegels & Screensavers 2011/2012): "Ik heb hier maanden naar uitgezien, het was zo mooi het vorig seizoen. Hier kom je thuis." Zo kan het dus gaan, zelfs in een groep van meer dan dertig deelnemers. Elke keer een hoogtepunt in de week. Inmiddels is daar weer een vervolg op in voorbereiding. Deze vierde variant komt naar verwachting in het najaar 2012 beschikbaar.

Ondersteuning

Oriënteert u zich op de mogelijkheden en wilt u advies bij het opzetten van de cursus? U kunt allereerst terecht bij gemeenteadviseurs binnen de PKN. Maar ook kunt u contact met ons opnemen via Steunpunt@7plus1.nl en zo ons persoonlijk benaderen. We beantwoorden uw vragen of zijn, binnen bepaalde spelregels, beschikbaar voor een presentatie.

Infobijeenkomsten

Peter Hendriks zelf is beschikbaar voor plaatselijke bijeenkomsten om te vertellen over de opzet en achtergrond van het door hem gemaakte materiaal. Te denken is daarbij aan de pastorale bezoekprojecten (Geloof ligt op straat), bijzondere kerkdiensten (Het Hemels Gelag), en de 7+1 Basiscursus Geloven (met haar inmiddels drie versies: Ontmoetingen met God, Toppers van Geloven en Tegels & Screensavers). Een bezinning, informatie of toerustingbijeenkomst, met als uitgangspunt dat ook geïnteresseerden uit omliggende gemeenten worden uitgenodigd. Voor info: peterhendriks@kpnmail.nl.

Posters en Folders

Voor het slagen van een cursus is een goede, heldere PR van het grootste belang. „De cultuuromslag die veel PKN’ers nog moeten maken bij geloofscursussen, is dat ze mensen durven uit te nodigen. In de PKN proef ik een soort gêne die evangelische christenen minder hebben. Als je kwaliteit te bieden hebt, waarom vertel je er dan niet over?’’ (Peter Hendriks in Trouw). "De 7+1 Toppers trekt zomaar wat twintigers "uit de buurt" die wel eens geïnteresseerd zijn. Daar moeten we als kerk nog helemaal aan wennen." (Stefan Francke bij een cursus in het najaar van 2008 in Middelburg)

Folders, freecards en posters voor plaatselijk gebruik (meerkleurendruk) zijn verkrijgbaar via http://www.pkn.nl/7plus1/ tabblad publiciteit, zowel voor de jongerencursus als voor de gewone cursus.

7+1 Kids

Voor kinderen van de basisschoolleeftijd die met hun ouders meekomen naar de cursus is er een leuk programma mogelijk. Info over de opzet daarvan is te krijgen via 7+1 Kids. Kinderen zien er naar uit.

 

       Home  l  7+1 Ontmoetingen  l  7+1 Toppers  l   7+1Tegels & Screensavers  l  Geloof ligt op straat  l   Hemels Gelag  l  Contact  l  Bestellen