Home

7+1 Ontmoetingen 7+1 Toppers 7+1 Tegels en Screensavers Geloof ligt op straat Hemels Gelag Bestellen

 >>  Wat is het Hemels gelag?   >>  Boeken en materialen   >>  Tips en adviezen   >>  Waar wordt er mee gewerkt?   >>  Opbouw viering


  Tips en adviezen
           

Het Hemels Gelag kan met grote groepen gevierd worden. Afhankelijk van de ruimte (er moet gelopen kunnen worden, en overal in groepjes gezeten. Maar er zijn ook plenaire momenten, met alle ogen gericht naar een punt, ergens in het midden, of op een verhoging). Er zijn de afgelopen jaren ervaring goede ervaringen opgedaan met groepen tot boven de 500 deelnemers, op speciale momenten in het seizoen. Bij een startzondag bij voorbeeld, of bij de afsluiting van een periode.

Maar Het Hemels Gelag kan ook in kleine groepjes, van 12-15 aanwezigen. Ook dan is de flexibele ruimte voorwaarde, een beetje sfeervol ingericht, met zorg. Juist die zorg die aan de viering gewijd wordt, en de concentratie die dat oproept bij de deelnemers, maakt zulke kleine vieringen bijzonder. Met zorg, dat betekent niet stijfjes. Het betekent veel eerder vrolijk, met alle aandacht voor elkaar en voor wat er gaande is.

Voor kerkdiensten met jongeren onder de 15 jaar worden in het boek vieringen van Het Hoge Huis beschreven. De voorbeelden en modellen laten zien dat ook op deze leeftijd het concept, in enigszins aangepaste vorm, veel te bieden heeft.

       Home  l  7+1 Ontmoetingen  l  7+1 Toppers  l   7+1 Tegels & Screensavers  l  Geloof ligt op straat  l   Hemels Gelag  l  Contact  l  Bestellen