g

 

Home

7+1 Ontmoetingen 7+1 Toppers 7+1 Tegels en Screensavers Geloof ligt op straat Hemels Gelag Bestellen

  >>  De cursus       >>  Inhoud van de cursus       >>  Cursusmaterialen

  De cursusmaterialen

 

Cursusboek
Het cursusboek is een pelgrimstocht langs kernverhalen in de christelijke geloofstraditie.
In feite kan heel de cursus zo beleefd worden: als een gezamenlijke pelgrimstocht langs bijbelse verhalen.

De inhoud van het boek (hoofdstukken):

Boek Ontmoetingen

1. Geloven is altijd anders

3. Jezus ontmoeten

5. Inspiratie vinden

7. Een manier van leven

2. God ervaren door drieduizend jaren

4. Geloven met een kruis

6. Stilte zoeken, basis weten 

8. Uitzicht houden

een hoofdstuk bekijken | cursusboek bestellen

Handleiding
De handleiding is bedoeld voor de organisatoren van de cursus. In de handleiding bij de cursus leest u
onder andere over de catering, de gespreksleiding, maar ook over de leiding en de inleidingen. En niet in de laatste plaats over de PR. Het gaat er immers om dat mensen buiten het normale netwerk van de kerk weet krijgen van de cursus. Al zijn ook gewoon gemeenteleden welkom. Bij het boek wordt een cd-rom geleverd met PowerPoint-presentaties, zie voor een verdere beschrijving het keuzemenu aan de linkerkant. De presentaties worden in de handleiding toegelicht. Verder zijn er uiteraard gespreksvragen opgenomen voor de groepsgesprekken.

 

De cd-rom bij de handleiding
De cd-rom bij de handleiding bevat PowerPoint-presentaties voor gebruik bij de inleidingen tijdens de cursus. Met meer dan honderd hoogtepunten uit de rijke christelijke kunstgeschiedenis. De presentaties kunnen door inleiders naar eigen inzicht worden aangepast. Eigenlijk is dat ook de bedoeling. Het gaat om het eigen, authentieke verhaal van de inleider zelf. Zie verder de beschrijving van de handleiding.

                                                                                 

cd-rom basiscursus geloven

handleiding met cd-rom bestellen


Posters en folders
Er zijn posters en folders beschikbaar ten behoeve van de PR rond de cursus. Deze kunnen (in pakketjes van vijftig folders en vijf posters) worden besteld via www.PKN.nl/7plus1.

Kinderen
Voor meegekomen kinderen is er een eigen programma mogelijk. Info over de opzet daarvan is te krijgen via
7+1 Kids

DVD met zeven bijzondere inleidingen

Bij de cursus kan gebruik worden gemaakt van de DVD Ontmoetingen met God, met daarop zeven films bij de thema's van de basiscursus. Ze zijn bedoeld om te worden gebruikt als inleidingen bij de bijeenkomsten. Daarmee is het mogelijk de cursus te organiseren zonder specifieke inleiders. Vooral kleinere groepen zijn daar blij mee. De filmpjes hebben een rapportageachtige opzet. Age Kramer reist daarin als presentator langs allerlei plekken om iets te vertellen over wat bij de verschillende thema's aan de orde kan komen. De films sluiten exact aan bij de hoofdstukken uit de boeken Ontmoetingen met God en Toppers van Geloven. Een vijftal fragmenten van de eerste aflevering zijn te bekijken op een gezamenlijke site met de IKON.

De reacties zijn enthousiast. "Wat schitterend materiaal." "Heerlijk om gewoon naar te kijken". "Ontroerend, zoveel betrokkenheid." "Het blijft je bij." "Met elke vijf minuten kun je een hele avond vullen." "Dit is materiaal waar je echt wat mee kunt, ook tijdens andere bijeenkomsten." "Zoiets bestond echt nog niet. Fantastisch". Bij de DVD worden tips gegeven over de werkwijze, zodat tijdens de bijeenkomsten ingebed kunnen worden in dat wat leeft in de plaatselijke geloofsgemeenschap.

DVD

Elke film duurt ongeveer vijftien tot twintig minuten en is geschikt voor alle leeftijden. De DVD kan dus ook tijdens de 7+1 Toppers voor jongeren een rol spelen, als afwisseling tussen de anderen werkvormen door. Vele opties zijn hier denkbaar.

Cursus over het werken met de DVD

Het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie in Utrecht biedt een speciaal toerusting programma voor het werken met deze films.

Reacties

Een citaat uit één van de mailtjes na het verschijnen ervan: Mijn felicitaties, bewondering en dank voor deze DVD .....                De manier waarop het christelijk geloof wordt voorgesteld is heel verhelderend en tegelijkertijd laagdrempelig genoeg voor een eerste kennismaking. De DVD is een mooie eerste stap voor mijn vriendin op haar weg naar het geloof. Bedankt!

DVD bestellen

Reacties uit gemeenten en parochies
Bij het ontstaan van de cursus waren enkele pastores van de Rooms Katholieke Kerk betrokken. Ook in parochieverband is de cursus goed bruikbaar. Vanuit een Noord-Brabantse parochie schrijft iemand:

"Het boek bij de cursus is bijzonder warm geschreven. Ik was op bezoek bij een ernstig ziek patiŽnt. We hebben samen passages uit het boek met elkaar besproken. Zo ontroerend mooi en to the point. Bedankt!" 

 

          Home  l  7+1 Ontmoetingen  l  7+1 Toppers  l   7+1 Tegels & Screensavers  l  Geloof ligt op straat  l   Hemels Gelag  l  Contact  l  Bestellen